logo
Доставка и плащане Калкулатор за моторни масла Условия за ползване Kонтакт Facebook

Моторни масла Motul

maslo Motul
По Вискузитет По Подмарка Двигател
Моторни масла MOTUL 10W40 Turbolight
бензин, дизвл

Synergie+ дизел, бензин
Моторни масла MOTUL 5W40 Specific VW бензин, дизел

X-cess бензин, дизел

X-CLEAN бензин, дизел
Моторни масла MOTUL 5W30 X-CLEAN бензин, дизел
Моторни масла MOTUL 15W50 POWER бензин, дизел

Историята на масла Мотул

Френската компания Motul е един от световните лидери в производството и разпространението на смазочни продукти за всякакъв вид превозни средства и за индустрията. Също така, тя е първият изобретател на напълно синтетични двигателни масла за автомобилите.

Историята на марка Мотул е колкото стара, толкова и интересна. През 1853 година в Ню Йорк се създава компания Swan & Finch, която започва да произвежда масла с високо качество. След 1920 година, продуктите на тази фирма започват появяват на световните пазари. Поразен от високото качество и ефективност на продуктите, Ernst Zaugg се договаря с Swan & Finch и започва да предлага всичко с марка Мотул чрез своята фирма Supra Penn във Франция. През 1953 година за стогодишният си юбилей компания Swan & Finch пускат на европейския пазар първото всесезонно моторно масло. Въпреки големия успех, компанията не просъществува за дълго, Swan & Finch прекратяват дейност няколко години по-късно. През 1965 година, Supra Penn изкупува всички акции и се превръща в единствен собственик на марка Мотул по целия свят. Големият успех на продукта налага Ernst Zaugg да вземе решение да промени името на компанията си на Мотул.

От 1960 година производството на леки автомобили драстично нараства. Производителите започват да правят много по-бързи и мощни коли. За да отговори на тези нови за времето си автомобили, през 1966 година Мотул пуска на пазара Century 2100. Това е първото полусинтетично двигателно масло, което е десет пъти по ефективно от обикновените масла.

Пет години по-късно Мотул допълва колекцията си с нов продукт- 300V. Това е първото напълно синтетично двигателно масло пуснато на пазара. Базирано на растителни естери, този продукт става хит за времето си. Като доказателство, че продуктът е най-ефективния, Мотул решава и участва в най-популярното състезание с най-бързите коли- Формула 1. Мотул не спира до тук, започват да се правят и разработки за двутактови и четиритактови мотоциклетни мотори- Motul Century 300 2T. Успехите са налице през 1977 година Катаяма печели световното първенство при 350 кубиковите мотори. Според него най-голяма заслуга за спечелването на титлата има това масло.

От 1980 година Мотул засилва присъствието си и в световен план. Сключва договори със страни като Германия и Япония, които са едни от световните лидери в производството на автомобили и мотоциклети. Компанията започва да отваря свои филиали в много държави, като в последствие повече от половината и приходи са направени извън Франция.

Философията, която изповядва компанията е насочена към постоянно усъвършенстване на продуктите и близост до хората за да бъдат в тяхна полза. На тази максима се доверяват милиони собственици и производители на автомобили. Ето защо в момента продуктите с марка Motul могат да се намерят в над 80 държави по света.