logo
Доставка и плащане Калкулатор за моторни масла Условия за ползване Kонтакт Facebook

Моторни масла Mobil1

маско кастрол
По Вискузитет По Подмарка Двигател
10W40 Super 2000
бензин

Super 2000 Diesel
дизел
5W40 Super 3000
бензин и дизел
5W50
Peak Life бензин, дизел

New Life бензин, дизел
10W60 Extended life бензин и дизел
0W40
бензин и дизел
5W30 ESP Formula бензин и дизел

XE бензин и дизел

Ford бензин, дизел

Какво трябва да знаем за двигателни масла Mobil1

Основната функция на моторното масло е да предпази двигателя от преждевременно изхабяване. При използването на конвенционално моторно масло, рискът от по- скорошно износване е голям, т.к. молекулите в натуралните масла са с различни размери и това довежда до по-голямо вътрешно триене. Молекулите на синтетичните моторни масла и специално маслата с марка Mobil1 са с по-еднакви размери, което намалява рискът от изхабяване, т.к. вътрешното триене е по-малко. Внимателно подбраните добавки в масла Mobil1 допълнително усъвършенстват продукта и допринасят за запазване на двигателя като нов.

Смазочните продукти Mobil1 съдържат много по-малко примеси. Това помага да се намалят условията от образуването на отлагания, като се поддържат високи нива на вискозитет и предотвратява от образуването на утайка. Също така тези продукти съдържат много по-ниски нива на восъчни молекули, което позволява на смазочната течност да започне да циркулира много по-бързо дори в студено време. Mobil1 гарантира, че на температура 37 градуса под нулата, маслото започва да циркулира веднага след запалване на колата. Изключителните способности на тези масла не се изчерпват до тук. Проведените полеви изпитания, доказват също, че при температури на двигателя до + 260, тези течности все още защитават ефективно мотора.

Преди да се пуснат продуктите на пазара, маслата Mobil1, преминават през редица тестове. Те се фокусират върху ключовите ползи на маслото върху мотора. Те включват също - до колко маслото предпазва двигателя от износване, до колко предпазва от образуването на утайка, т.е. чистотата му, оптимална работа в крайни температури, икономия на гориво и защита от вредни емисии. Резултатите от тези тестове показват, че при използването на тези смазочни материали върху двигателите, те не само покриват професионалните нива, но и ги надминават. Тези масла неутрализират вредните киселини, спомагат за намаляване на частиците, които се натрупват и износват по-бързо двигателя, поддържат висок контрол на вискозитета.

На пазара продуктите Mobil1 вие може да намерите с вискозитет- 0W-40, 5W-30, 0W-30, 10W-60, 0W-30,0W-20 и 5W-50. Като съветват внимателно да изберете този, който отговаря на вашите специфики.

В заключение мога да кажа, че при използване на Mobil1 синтетично двигателно масло, вие ще получите един висококачествен продукт, който: ще поддържа чисти частите на двигателя и ще ги защитава от ръждясване, ще помогне за намаляване образуването на отлагания и утайка, ще намали триенето на частите и така ще намали рискът от метално износване, ще работи ефективно във всякакви екстремни климатични условия и не на последно място помага за намаляване разходът на гориво.