logo
Доставка и плащане Калкулатор за моторни масла Условия за ползване Kонтакт Facebook

Моторни масла ELF

maslo elf

По Вискозитет По Подмарка Двигател
10W40 EVOLUTION бензин

TURBO DIESEL дизел
5W40 EVOLUTION SXR
дизел

EXCELLIUM NF бензин, дизел
5W30 EVOLUTION SXR
бензин

SOLARIS DPF дизел

Какво трябва да знаете за моторно масло ELF

Моторното масло се използва за минимизиране на триенето и поддържане на гладкото движение на всички движещи се части в системата с вътрешно горене, като тези, наблюдавани в двигателите на мотоциклетите, леките и товарни автомобили. Тъй като повечето двигатели имат бързо движещи се части, които влизат в контакт един с друг, когато превозното средство е в употреба, триенето е неизбежно и може да предизвика повреди в двигателя . За да се предотврати това, използването на масло е много важно да се намали триенето, също така маслото действа и като охладител абсорбира топлина от вътрешността на двигателя.

Като се има предвид това, трябва да се уверите, че маслото в двигателя е чисто, както и дали е в състояние да смазва и охлажда вътрешните компоненти на мотора. Поради тези причини е препоръчително, дори задължително да сменяте маслото редовно. Всичко, което трябва да направите, е да отидете до най-близкия автосервиз да изберете продукт отговарящ на спецификите на двигателя и да смените маслото.

Една от марките, която предлага всеобхватни смазочни лубриканти за автомобилните двигатели е ELF. Независимо дали сте на бензин или дизел, независимо от начина на шофиране и независимо дали предпочитате синтетично, полусинтетично или конвенционално масло, ако изберете масла с марка ELF, вие ще получите високо качество на много достъпна цена. С помощта на всеки от продуктите, вашият двигател ще бъде чист, ще бъде защитен от износване, ще намали консумацията на гориво и отделянето на вредни вещества.

Синтетичните серии с марка ELF са:

Полусинтетичната серия на ELF е COMPETITION. В зависимост от вискозитета продуктите са:

Минералната серия продукти ELF е SUPER SPORTI. Според вискозитета тези продукти биват:

Специално за дизеловите двигатели ELF има и серия от продукти TURBO DIESEL. Според вискозитета са:

С решението си да изберете продукт от гамата моторни масла ELF, който е съобразен със спецификите на автомобилният Ви двигател, вие ще получите ефективна защита, която със сигурност ще ви спести доста главоболия и финансови средства в дългосрочен план.