лого
Доставка и плащане Калкулатор за моторни масла Условия за ползване Kонтакт Facebook

Моторни масла Castrol

маско кастрол
По Вискузитет По Подмарка Двигател
10W40 GTX бензин, дизел

Magnatec бензин, дизел
5W40 EDGE бензин, дизел, бензин и дизел

Magnatec бензин, дизел
15W50 GTX бензин и дизел
10W60
EDGE Sport
бензин
0W30
бензин и дизел
0W40
бензин и дизел
5W30
бензин и дизел

Историята на марка Castrol

Историята на Castrol е на повече от век. През 1899 година тридесет и девет годишният Charles “Cheers” Wakefield напуска Vacuum Oil и основава ‘CC Wakefield & Company’. Новият му бизнес е основан в Чийпсайд (Лондон), където започва да продава масла за влакове и тежкотоварни машини. Харизматичен и с много идеи, той убеждава няколко свои колеги да се присъединят към неговата работа. Wakefield е силно привлечен от други два моторизирани уреда- автомобил и самолет. Той насочва работата си към създаването на такива масла, които са достатъчно течни и в същото време могат да работят при продължителни високи температури и при студ. В търсенето на такова масло, достига до извода, че добавянето на рициново масло (castrol) е трикът към създаването му. Точно от това растително масло, извлечено от рицинови зърна, идва и името на този нов за времето си продукт „Castrol”.

След като полага началото на нов вид двигателни масла, за разпространението им, Wakefield използва и друг трик- спонсорство чрез предоставяне на продукта. „Castrol” започва да се появява, като марка на авиационни мероприятия и автомобилни състезания. Той разширява най-печелившия си продукт, като създава масла специално предназначени за различните видове двигатели.

През 1960 година, името на продукта е толкова популярно, че компанията ‘CC Wakefield & Company’ е принудена да замени името си на Castrol Ltd. Няколко години по-късно, през 1966 г. Castrol е закупена от петролната компания The Burmah.

За да докаже, че кампанията не се е фокусирала единствено върху продукти обслужващи автомобилния и самолетен бизнес, решава да поеме ангажимент към кралица Елизабет II. През 1967 г. по вода тръгва най-големият в световен план океански лайнер, като всички негови части се смазват с продуктите на Castrol.

През 80-те и 90-те години на 20 век, Castrol неудържимо продължава да въвежда нови продукти. През 2000 година компанията Burmah-Castrol е закупена от BP, а продуктите Castrol oстават неизменна част от BP's Group of Companies.

Сто и петнадесет години по-късно, Castrol е една от водещите световни компании за производство и разпространение на масла за битови, търговски и промишлени нужди. Специално за автомобилната сфера предлага широка гама от продукти за смазване на двигателите на бензиновите и дизелови коли, на дву и четиритактовите мотоциклети.

В момента Castrol внася директно в над 40 държави, а в други 100 е предоставила своите продукти на дистрибутори, които оперират на местно ниво. Техният асортимент се препоръчва от видни автомобилни кампании като Ауди, БМВ, Форд и много други.