лого
Доставка и плащане Калкулатор за моторни масла Условия за ползване Kонтакт Facebook

Моторни масла ARAL


aral logo
BlueTronic 10W40 Цени HighTronic 5W40 Цени MultiElastic 15W40 Цени
bluetronic 4l hightronic 4l multielastic
        4l
bluetronic 1l hightronic 1l multielastic
        1l

Защо да изберете двигателни масла Aral

При следващата смяна на масло, вашият автомобилен механик със сигурност ще ви попита, дали искате синтетично двигателно масло във вашия автомобил. В продължение на много години, единственият вариант за шофьорите беше използването на минерално масло. Основен негов проблем обаче е, че то губи вискозитета си с течение на времето в следствие на екстремното излагане на двигателя на много високи температури. Друг проблем на конвенционалното масло е, че то може да съдържа различни замърсители, които могат да повредят частите на двигателя много по-бързо. По-новите, изкуствени масла се явяват по-ефективна алтернатива на минерално масло, в зависимост от спецификите на вашата кола и вида на вашето шофиране.

Една от фирмите, които произвеждат едни от най-ефективните моторни масла е германската компания Aral. Последните години тази компания разработва нова формула, която подобрява значително ефикасността на продуктите. Първоначално разработена за тежкотоварни автомобили от 2013 година се използва и за двигателите на леките превозни средства. С помощта на тази формула значително се намалява образуването на утайки, повишава се защитата на частите, които са подложени на голямо натоварване и в резултат на това живота на двигателят ви се удължава.

За леките автомобили Aral предлага следните продуктови серии – Aral EcoTronic, Aral Super Tronic, Aral High Tronic и Aral Blue Tronic.

Aral EcoTronic е с вискозитет 5W-20. Синтетично моторно масло за модерните бензинови и дизелови двигатели с марка Ford. Осигурява оптимална защита, намалява разходът на гориво и функционира ефективни дори при много ниски температури.

Продуктите Aral Super Tronic може да намерите с вискозитет 5W-30, 0W-30, 0W-40. Продуктите са напълно синтетични, подходящи за бензинови и дизелови двигатели. Aral Super Tronic G 0W-30 са специално разработени за автомобили с марка Мерцедес, БМВ и Опел. Всички смазочни продукти от тази серия намаляват разходът на гориво и отделянето на вредни емисии в атмосферата, намаляват преждевременното изхабяване на двигателя и удължават интервалът на смяната на маслото.

Aral High Tronic са също синтетични масла. Според вискозитета са 5W-40 и 5W-30, като Aral High Tronic 5W-30 са: Aral High Tronic F 5W-30 – подходящо за дизелови и бензинови двигатели, Aral High Tronic C 5W-30- разработени за автомобили с филтър за твърди частици и Aral High Tronic J 5W-30 – разработени специално за японски и френски автомобили.

Маслото Aral Blue Tronic е с вискозитет 10W-40 подходящ за бензинови и дизелови автомобили, които имат или нямат турбокомпресор. Този продукт осигурява максимална защита от износване и от образуването на утайки. Предпазва двигателя чист и осигурява висока температурна стабилност. Ако използвате този продукт ще икономисате от гориво и ще намалите отделянето на вредни вещества във въздуха.